Terapie prin arta pentru copiii cu diverse dizabilitati din cadrul Asociatiei Arica

Status: Fundraising

Terapia prin arta ajuta copiii cu nevoie speciale sa-si dezvolte capacitatile de exprimare si creativitatea, sa exploreze si sa descopere culori, texturi, forme si astfel sa se intelega pe sine si lumea din jur. 

Raised:

670 RON

Supporters:

1

Donations:

8

Vrei să fii fundraiser? Contactează Organizația

 

Terapia prin arta joaca un rol important in drumul lung si anevoios catre recuperarea si integrarea sociala a copiilor diagnosticati cu diverse forme de autism. Terapia prin arta ajuta copiii cu nevoi speciale sa se dezvolte, sa se inteleaga pe sine si sa relationeze cu lumea din jur.

Beneficiile art-terapiei sunt multiple iar studiile de specialitate mentioneaza in principal: dezvoltarea imaginatiei si a spiritului creativ, dezvoltarea abilitatilor de comunicare si relationare, dezvoltarea abilitatilor de exprimare si reducerea tensiunilor si a anxietatii. Toate acestea insemnand sansa la o viata normala pentru acesti copii geniali, dar altfel!

In cadrul asociatiei Arica, ne propunem prin acest proiect sa oferim celor 15 copii din programele noastre sansa de a se dezvolta prin arta. Prin combinarea terapiei ABA cu sedinte de terapie prin arta ne dorim sa o oferim o sansa in plus copiilor de a se forma si a se dezvolta armonios si echilibrat. Astfel copiii vor avea sansa sa se exprime si sa se descopere prin desen, pictura, modelaj, colaj, dans, teatru de papusi, origami si alte activitati interesante si captivante pentru orice copil.

Suma de 100 ron reprezinta costul materialelor pentru sedintele de art-terapie timp de o luna pentru un copil din programele noastre si o sansa in plus la o viata normala.